Off the wall: Lesmap


Bekijk de documentaire Off the Wall. Laat jongeren reflecteren over oorlog, vrede, grenzen, muren en de Atlantikwall. Ze brainstormen over vluchten en hoe het voelt om altijd onderweg te zijn. De jongeren duiken in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en slaan de brug met de huidige migratiecrisis.  

Je gaat daarna aan de slag aan de hand van verschillende opdrachten in de lesmap. Je reflecteert over de Atlantikwall en migratie. Deze opdrachten zijn modulair opgebouwd: je kiest zelf welke opdrachten het best bij jouw klas passen. Er zijn opdrachten voor verschillende leeftijdsgroepen. Ze sluiten aan bij de (oude) vakoverschrijdende eindtermen en de nieuwe 16 sleutelcompetenties. Sla de brug tussen de Tweede Wereldoorlog en de huidige migratiecrisis. 

De lesmap is een voorbereiding voor een bezoek aan Atlantikwall Raversyde of een andere Atlantikwall-site.

Bekijk de documentaire online.

De documentaire kwam tot stand dankzij het Creative Europe Project Atlantikwall Europe en werd gemaakt door filmmakers Toyah Van der Poten en Yel Ratajczak, het artistiek proces werd begeleid door theatermaker Pascal Buyse. De lesmap zelf werd gemaakt i.s.m. Mastiek – BAMM!. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?