LeerM!X: Blauwdruk of sjabloon voor jouw lessen met Bookwidgets


De LeerM!X is een blauwdruk of sjabloon waarin je je lessen kunt voorbereiden. Het is een blauwdruk waarin je vooraf structuur en regels voor ZRL-klasmanagement vastlegt. Dit doe je afhankelijk van je eigen klaspraktijk: een projectmatige aanpak, een thematische aanpak, een flexibele leeromgeving ... of zelfs je eigen Mevrouw Jansens opzet.

Je kunt je blauwdruk in een sjabloon zetten, bijvoorbeeld ProjectM!X, ThemaM!X of Naam Leerkracht M!X. Dit is de blauwdruk van de BookWidgetsM!X. Het dient als gids en sjabloon dat je kan dupliceren/kopiëren en zelf kunt invullen met de juiste lesactiviteiten/widgets. Hierin bereid je keer op keer je leeractiviteiten voor, waarin de leerlingen vervolgens autonoom kunnen werken. De herhaling van structuur en grondregels zorgt voor een eenduidige taal en tools die ZRL-klasmanagement handen en voeten geven.

Het grote voordeel van zo'n blauwdruk is duidelijkheid. Omdat je op een structurele basis met zo'n sjabloon begint te werken, week na week, kun je je veel beter toewijden aan een consistente aanpak. Je kunt ook structureel leren van die aanpak en dus de blauwdruk aanpassen na een periode van gebruik.

Dit is een ProjectM!X of ThemaM!X. Je kan ook aan de slag met de VakM!X. Deze vind je hier.

Beide mixen kun je ook terugvinden in deze publieke BookWidgets-Blog groep. Hier vind je ook alle inspiratie-widgets en voorbeelden die je in de M!Xen terugvindt. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook