Vastenactie

Vastenactie

Vastenactie op school

De 40-dagen-periode voor Pasen – de vastentijd – is een mooie aanleiding om met uw leerlingen stil te staan bij kinderen ‘ver weg’ die het minder goed hebben. Jaarlijks zetten kinderen van ruim 300 Nederlandse basisscholen zich via Vastenactie in voor deze kinderen.
Vastenactie helpt katholieke basisscholen om invulling te geven aan de vastentijd en samen met de leerlingen in beweging te komen voor een ander. 

Dat doen we met:

  • Lesmateriaal: een kant-en-klaar en eigentijds lespakket. Het lesmateriaal staat ook dit jaar in het teken van 'werken aan je toekomst'. Voor de onderbouw bieden we een digitaal prentenboek met lessuggesties aan en voor de midden- en bovenbouw is er een inspiratiegids met lesideeën en bijbelverhalen. Deze inspiratiegids wordt gemaakt in nauwe samenwerking met uitgeverij Kwintessens. U kunt het gratis materiaal downloaden in de webshop van Vastenactie.
  • Scholentour: we komen met een mooie interactieve voorstelling langs op basisscholen. 

Ruim 300 Nederlandse basisscholen doen jaarlijks mee met de Vastenactiecampagne, waarin elk jaar een campagneproject of -thema centraal staat. De leerlingen van deze scholen zetten zich in om geld hiervoor in te zamelen. 

Adventsactie

Vastenactie biedt ieder jaar gratis lesmateriaal aan voor de adventsperiode aan basisscholen. Voor de groepen 1 tot en met 4 is dit een digitaal prentenboek voor op het digibord. In dit prentenboek worden verschillende verwerkingssuggesties aangeboden (gedicht, lied, knutselidee, gesprek etc.). Voor de groepen 5 tot en met 8 een leskatern voor drie adventsweken. De leerlingen maken tevens kennis met de bijbelverhalen die bij deze periode horen. Het lesmateriaal is vanaf begin oktober 2020 beschikbaar.

Heeft u interesse in het lesmateriaal voor de adventstijd, vastentijd of wilt u iets doen in het kader van ontwikkelingssamenwerking op uw school? Neem dan gerust een kijkje op de scholenpagina van onze website: www.vastenactie.nl/scholen

Leermiddelen (3)